Start med hvitløkspulver, sitronsaft, sennep og eggeplommer. Poenget med dette er at hodet på stavmikseren blir dekket av denne blandingen før man har i oljen
Pai er en favoritt her i huset, og jeg synes det er artig å eksperimentere litt med forskjellige ingredienser i pai, så denne gangen inneholder den en blanding av kesam og smør, hvetemel og havremel
Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Curry paste, søt chilisaus og ingefær, setter en spicy smak på retten, og marinaden gjør kjøttet saftig
Mot slutten av koketiden fjerner du laurbærbladet og strør over litt grovhakket fersk basilikum. Surr finhakket løk og hvitløk i en god olivenolje til den blir blank og myk, og ha også den over i gryten sammen med en gulrot oppskåret i små terninger og oppskåret spekeskinke
Ta ut paibunnenog ha i fyllet. Ta ut formen, bruk en gaffel og prikk deigbunnen. En deilig paimed masse godsaker, nok til tre kanskje fire, og er det bare to som skal spise, kan resten av paien fryses
Jeg brukte en paiform hvor jeg la baconskivene som på bildet. og til slutt lukket jeg baconet rundt. Den er over all forventning, den er bare magisk for munn og mage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.