Drikk gjerne mangolassi til for å få den ultimateindiske opplevelsen. Denne oppskriften blir mat til ganske mange, så du kan med fordel halvere oppskriften om du ikke har gjester
For mange er nok denne retten kjennetegnet på indiskmat, om ikke akkurat denne har man nok streifet forbi navnet både på menyene på indiske restauranter og ferdigmat-hylla i butikken
Jeg er veldig glad i indiskmat, og da er Tikka Masala midt i blinken. Kyllingbitene serveres i en deilig indisk saus aller helst sammen med nanbrød, raita, ris og en iskald mango lassi
Selv om jeg ikke har vært i india, har jeg smakt mye spennende indiskmat på Fiji. For lenge siden var størstedelen av befolkningen på Fiji nettopp indisk, og selv i dag er det mange indere på Fiji
Ha så i kyllingen, paprika, kokos og tomater. Jeg søkte litt rundt etter enkle, indiske retter med kylling og der fant jeg noe som likner på denne jeg endte opp med å lage
Ta i tomatene, kikertene, blomkålen og garam masala. Dagens protein var kylling, så for den som på død og liv MÅ ha kjøtt, fjærkre eller fisk, passer det altså med kylling
no, lovte jeg minstemann at vi skulle lage indiskmat til middag på fredagen som var. Jeg er enig i at den godt kunne vært litt sterkere, men når man har slitt over grytene og stolt setter maten på bordet, etter å måtte høre på mann og barn som maser om ikke maten er ferdig snart, er man kanskje litt mer sensitiv til negative tilbakemeldinger
Idag står Indisk/pakistansk-inspirertmat på menyen på “Restaurant Liller”. Resultatet er en av mine favorittretter for øyeblikket, en nydelig aromatisk wokgryte
Det er viktig med nok sukker for å dempe den syrlige tomatsmaken. Hun bruker kylling (jeg kalkun), yoghurt i marinaden (jeg crème fraîche og melk) og fløte (jeg kokosmelk) i sausen