Ha godt med mel på benken og bruk en slikkepott for å få deigen ut av bollen, dryss litt mer mel oppå og form brødet så det passer i en brødform, du trenger ikke kna deigen
La brødet kjøles ned på en rist, og deretter nyt det med en god skive ekte geitost. 200 gr Fibra fullkornsmel 50 gr sesammel (kan erstattes med Fibra) 250 gr sammalt rugmel finmalt 0,5 ts tørrgjær 1 ts salt 1 ts honning 4,5 dl kaldt vann 1 kjele eller form med lokk som tåler å stå i ovnen. La den steke med lokket på i 30 min, og deretter 10 min uten lokk for å få en sprø skorpe
Har satt deigen til eltefritt rugbrød i dag, som jeg skal bake ut i morra. Jeg spicet opp restene av gulrot- og maissuppen fra i går med chili, limeskall og ingefår + hadde oppi gresskarkjerner det ble veldig godt
Enkelt eltefritt brød med bygg. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
Resultatet er et lunt, saftig brød med sprø skorpe som smaker himmelsk. Ha deigen over på en melet flate og bruk en slikkepott/stekespade til å brette deigen noen gangen sammen med hvetemel
Kom over en oppskrift i et blad, en oppskrift på et brød sikkert mange er kjent med. Husket på å kjøpe inn det jeg trengte idag, så endelig ble det Ingers rugbrød
i Eltefritt, Oppskrifter. Men så fikk jeg høre så mye positivt om de eltefrie brødene, at de er så enkle å få til, at de krever minimalt med innsats og ikke minst at de blir supergode
Det er høyt, saftig og luftig med en gyllen, smakfull og sprø skorpe. Det tar litt tid med selve hevingen, men når brødet er ferdig vil du smake at det så utrolig verdt det
Må jo bare erkjenne at jeg blir sååå imponert over alle flinke bloggere som klarer å blogge så ofte i tillegg til å ha jobb, barn og barn med masse fritidsaktiviteter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.