Ha så i auberginen og la den også få være med i gryten. Vask og del auberginen i biter og strø litt salt på (man behøver ikke gjøre dette om man ikke vil, det blir godt likevel)
Med sin gode smak, behagelige konsistens og fantastiske duft, seiler Melanzane alla Parmigiana opp som en av favorittene i det italienske hjemmekjøkkenet
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginenemed en liten skje slik at bare skallet står igjen. En rett som kan brukes som tilbehør eller som en hovedrett med en salat og godt brød til
Det er en skikkelig høstlig oppskrift med deilige grønnsaker som ovnsbakes. Denne oppskriften har jeg tatt fra Kiwis nye vegetarhefte, forandret litt på den og tilpasset den til min smak
– Valgfri ost, en stav til hver auberginerull + en neve revet til topping. – Olivenolje. Skjær auberginen i tynne skiver på langs og legg dem på bakepapir
Tipset mitt er å lage med to auberginer, fordi den blir så god at den spises fort opp. Tipset for å fjerne skallet er å dele auberginen i to og skrape ut kjøttet med en skje
Servert med litt salat er to halve aubergine per person er mer enn nok for min del, men hvis man vil ha et enda mer mettende måltid, kan man tilsette for eksempel kokt quinoa, ris eller bulgur i fyllet
Og ikke vær gjerrig med olivenoljen – aubergine trenger en del olje for å bli ordentlig god. Det går sjelden en uke uten at det grilles, bakes eller stekes noen auberginer her på kjøkkenet
Auberginens bitre smaker trekkes nå ut, sammen med overflødig vann (ikke hopp over dette. Men når norsk fenalår, tyrkiske auberginer og gresk fetaost møtes på samme tallerken, er det nettopp crossover det blir
Server med salsa verde, pesto eller som de er. En av auberginens gode egenskaper, ved siden av å være kalorifattig, er dens evne til å absorbere andre smaker
Aubergine er en av mine favorittgrønnsaker. Denne retten passer veldig godt som tilbehør til andre retter, eller som hovedrett med en god salat og kokt quinoa til
Ikke bare gjør det at auberginen ser mye finere ut – det gjør også at den steker jevnere og gir masse plass for fyllet å lure seg inn i auberginekjøttet på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.