Kok blomkålen og lapskausblandingen og mos den med en stavmikser krydre med salt og pepperkok opp skivede gulrøtterkok egg hakk opp og bland med smeltet smør
Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede. Eggesmør er rett og slett kun kokt egg og smeltet smør, men det gir et ekstra løft på middagen
Torskmed rødkål og pistasjnøtter. Dette er en delikat og spennende variasjon som passer godt til både torskog annen hvit fisk, som også er raskt å lage
Koke kraft til fiskesuppe, halestykket til fiskegryte, filet til å bake i stekovnen og spise avkokt torskmedgulrøtter, gode poteter ogeggesmør - snakk om festmat
Denne oppskriften er det jeg vil kalle den klassiske torskemiddagen hvor torsken blir trukket i lettsaltet vann og serveres sammen med kokte poteter oggulrøtterog smeltet smør
En meget fin teknikk for å bringe frem smaken i grønnsaker er denne med olivenolje og kyllingkraft. En video vil komme med denne teknikken når anledningen byr seg, for det er en teknikk jeg personlig bruker veldig mye til mine grønnsaker
Tilsett spinaten og la den surre med (på lav varme), til den såvidt begynner å falle sammen. Jeg kom over en oppskrift hos Trines mektige matblogg, som jeg bare måtte prøve idag, og det angrer jeg ikke på
Hadde så lyst på hvit fisk idag og valget falt derfor på torsk. Start med å pepre og salte begge sider av fiskestykkene, her kan du ha på rikelig, siden fisken i seg selv smaker lite
Legg i fisken da dette har kokt opp og la trekke til fisken er lett å ta fra beina. 8 skiver torsk i skiver, disse renses for blod og den mørke hinna. La fisken ligge i kaldt vann i ca 1 time, jeg har i en spiseskje med salt, da blir fisken fast og fin. Kok opp vann med 1 ss salt, 10 hele pepperkorn og 1/2 dl eddik og gjerne 1 laubærblad. 1 slangagurk, nå på vinteren tar jeg av det grønne skallet og skjærer skiver med en ostehøvel2 dl vann3-4 ss eddik3 ss sukker2 ts salt2 ts peppersaft fra 1/2 sitronAlt blandes ogog smakes til om man vil ha mer syrlig salat, settes kaldt minst 1 time i kjøleskapetServer fisken med poteter, kokt brokkoli, og smeltet meierismør med hardkokte egg som er delt opp med eggehakker og has i smøret så det blir eggesmør av dette 8 skiver torsk i skiver
Kok gulrøttene sammen med stjerneanis, hvitløksfedd og litt salt i vannet til de er nesten møre. Glasertegulrøtter smaker utsøkt til lam, okse, kylling og fisk
Glasertegulrøtter. Det ble et deilig måltid med mørt og saftig kjøtt. (Ikea har fine poser med ziplock. Bland alt til marinaden og ha den og kjøttet i en plastpose som lukkes helt tett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.