1 ts
hver urtekrydder (timian, oregano, basilikum o.s.v.)
Instruksjoner
Deigen:
1. Begynn med å bland tørrgjæren i vannet å la det løse seg skikkelig opp.
2. I en stor bolle tilsetter du mel, salt og oljen. Når gjæren er løsnet skikkelig i vannet kan du helle litt å litt vann i bollen mens du blander med en gaffel. Når alt vannet er i, rører du til vannet blir blandt inn å begynner å elte deigen med hendene. Elt i ca 5min, form deigen til en ball å legg i bollen for å la den heve i ca 30min.
3. Når deigen er hevet, elter du ut luften av deigen å former den som en pizza. Bruke mye mel for å slippe at deigen klistrer seg på benken.
4. Når sausen og fyller er lagt på deigen skal den stekes på den høgeste graden til ovnen på varmtluft til skorpen er gyllen. (Ta en kniv å skjær gjennom skorpen for å se om den er gjennomstekt)
Rød saus:
1. I en gryte tilsetter du alle ingrediensene (grovhakk hvitløken og løken) og lar dette småkoke i 10 min.
2. Ta gryten vekk fra ovnen å bruk stavmikseren til å mose og blande alt. Sett gryten tilbake til ovnen å kok i 15-20min sånn at alle smakene blander seg. Legg på deigen enten varm eller kald.
Hvit saus:
1. I en skål legger du i krem freshen, krydderet og oljen.
2. Finhakk chillien og mos fedden i en hvitløkskvern eller fin finhakk hvitløken.
3. Rør om å bland alt å la skålen stå i kjøleskapet i 20-30 min for at smakene skal blande seg. Smør over deigen å legg på fyll.
Flate yoghurtbrød er en blanding av nanbrød, yogurtbrød og tortilla. Jeg fant en oppskrift for en stund siden som het «flat bread» på engelsk (hvis jeg husker riktig) som jeg har lekt med
Pizza med kjøttdeig, løk,sjampinjong, bacon og pepperoni. Mange legger fersk sopp direkte på pizzaen og lar den steke i ovnen, men jeg synes definitivt den blir best etter å blitt surret lett i smør først
På den pizzaen hadde jeg hjemmelaget pesto istedenfor tomatsaus og "ost". For en liten stund tilbake lagde jeg en glutenfri pizzabunn av flaskegresskar som smakte himmelsk godt
Jeg har spist pizza hver lørdag på denne måten siden jeg var liten. Pizzabunn. Herfra kan du mekke pizza med det samme eller fryse bunnen ned til senere
Kjøttsaus Imens deigen hever har du tid til å lage en god og hjemmelagetpizzasaus. Ha den stekte karbonadedeig sammen med pizzasausen når den er ferdigstekt
Hva er vel mer passende på en lørdag enn hjemmelagetpizza. Pizzabunn. Pizzabunn. 12 pizzastykker som hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber. 12 pizzastykker som hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber
Pizza, igjen. Vi er vel kanskje ikke de eneste som fort spiser pizza en gang i uka. Har flere spennende pizzatoppingoppskrifter liggende på lager, bare sånn hvis du lurte liksom
Bunnen var selvsagt hjemmelaget. Når mannen er ute spiser vi ikke en hel langpannepizza, jeg delte derfor pizzadeigen i to og lagde pizza av den ene delen og pizzaboller som guttene skulle få til skolemat av den andre
Denne pizzabunnen blir kjempegod, jeg liker best tynne Italienske pizzaer og denne ble nettopp slik. Den perfekte pizzabunn kombinasjon er havregryn eller havremel og fint speltmel , da blir det en skikkelig god pizzabunn, synes jeg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.