Fredriks butterdeigspai med sjokolade og bringebær / Mascarponekrempai med jordbæ
Vurder denne oppskriften!
Din vurdering
Sammenlagt vurdering 00 vurderinger
Ingredienser
Deig til begge paiene
250 g
hvetemel
110 g
kaldt vann
125 +75
g kaldt saltet meierismør
5 g
salt
Butterdeigspai med sjokolade og bringebær
Sjokoladefyll
200 g
H-melk
50 g
H-melk
100 g
+ 100 g kremfløte
50 g
sukker
20 g
maizenna
2
eggeplommer
3
gelantinplater
300 g
sjokolade 64%
Pynt
300 gram
bringebær
Butterdeigspai med mascarpone og jordbær
Mascarponekrem
200 g
mascarpone
200 g
kremfløte
50 g
melis
2 ss
sitronsaft
500 g
jordbær
Sitrongele
1,5
gelantinplate
25 g
glukose
50 g
vann
20 g
sukker
Saften av ½ sitron
Instruksjoner
Deig til begge paiene
Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
Bank smøret mykt mellom bakepapir.
Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes.
Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel.
Stek på 180 grader i 30 minutter.
Butterdeigspai med sjokolade og bringebær
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp sukker, 200 gram melk, og 100 gram fløte. Ha 50 gram melk sammen med maizenna og rør dette godt sammen.
Pisk eggeplommer og tilsette melk/maizenna-blandingen.
Hell den kokende melken forsiktig over eggeplommene. Ha blandingen tilbake i kjelen.
Tilsett sjokoladen, og kok opp til den har tjuknet og sjokoladen har smeltet.
Skvis ut vannet av gelantinplatene, og la de smelte i den varme kremen.
Kjør blandingen med stavmikser til den er glatt.
Når den er 25 grader pisker du fløte lett, og blander med sjokoladekremen.
Avkjøl i kjøleskap.
Ha kremen i det avkjølte tertebunnen. Pynt med masse bringebær oppå.
Mascarponekrem
Rør alle ingrediensene godt sammen.
Sitrongele
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen.
Ha deretter på jordbær, og pensle på sitrongeléen.
Frie radikaler er kjemisk ustabile molekyler som konstant vil forsøke å inngå i reaksjoner med andre stoffer for å bli stabile igjen, men de vil ødelegge disse stoffene
Medbringebærogbringebærpurè. (Her fikk jeg dårlig tid, ogdermed en ikke helt avkjølt vaniljekrem. Dynk med litt sukkerlake (kan sløyfes, purèen dynker nok)Bre litt bringebærpurè, ikke for mye
Jeg har gjort det et par ganger tidligere da jeg vet at det er mange med minier som leser bloggen. Tallerken med sugekopp – det er nemlig veldig morsomt å hive ting på gulvet
Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene. #spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarborullekake #sjokoladerullekake #bringebærmousse #oppskrift #kake #dessert #helg #matfrabunnen
Hel sjokoladen over i sjokoladeformer eller enkelt og greit en boks med bakepapir i. Jeg tilsatte frysetørket bringebær i sjokoladenog det ga en veldig, veldig god og frisk smak i sjokoladen
Jeg fulgte instrukssen på pakken og sprøytet ut klatter på en plate med bakepapir. Når kakene er ferdig avkjøles de på ristJeg bruker en isskje som jeg bruker til cupcake til å porsjonere ut deigen på en plate med bakepapir
-) Nemlig muffins med frisk sitron, bringebærog hvit sjokolade. -)Jeg må innrømme etter et par uker med masse snø og delvis regn savner jeg sommeren, og derfor bestemte jeg meg for å bake muffins som er litt sommerlig
Oppskrifter/tips - sunn bakst og dessert. Før Desember måned kommer og juleoppskriftene kjem på rad og rekke, så må eg dele oppskrift på ei frisk, søt og veldig god ostekake med smak av bringebærog kvit sjokolade
Selve cupcaken er medbringebærog hvit sjokolade. Jeg lagde da en sjokoladekakemed masse bær. Frostingen er en cream cheese frosting som jeg har farget med wilton sine gelefarger
Ha på coulisen og pynt gjerne med friske bringebærog mintblad. Hell fløten i en gryte og skrap frøene ut av vaniljestangen og hiv det oppi sammen med fløten
Det passer helt perfekt sammen medsjokolademarengsenogbringebærene. Personlig foretrekker jeg at marengsen er litt seig, og jeg synes også at det det passer best i denne varianten medsjokolade
Pynt eventuelt medbringebærogsjokolade som du har tatt til side. Pass på at bollen du brukar er heilt rein, og at du ikkje har med noko restar av eggeplomme for å få til dette
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.