Eller kjøp ferdig tilberedte poteter i butikken. Tilpass gjerne retten etter din smak. Dette er turmat som passer bra på denne tiden av året hvor det er mye sopp å finne i marka
Jeg prøver å benytte enhver anledning til å være ute i frisk luft. ) Noen ganger lager jeg veldig mye ut av det, altså et skikkelig bra måltid og gjerne med kake eller dessert, mens andre ganger blir det en enklere hurtigvariant
Man lager suppen hjemme og heller den i termosen og så har man varm mat lett tilgjengelig på turen. Tilsett de hermetiske tomatene, tomatpurre, kylllingkraft, buljong og sukker
Da er det helg og hos meg blir det ofte havregrøt eller noe yoghurt greier til frokost i diverse varianter , men av og til frister det med brødskiver eller knekkebrød
Her er en passe søt variant med deilige blåbær tilsatt i deigen. Blåbærscones(8 stk)3 dl mel3 dl havregryn1/2 dl sukker1 ss bakepulver3 dl yoghurt naturell2 dl blåbærHa alt det tørre i en bolle eller foodprosessor, bland det lett sammen for hånd aller sett maskinen på et par sekunder Smuldre inn smøret med fingrene eller kjør det raskt innHelt til du har en blanding fri for smørklumper Tilsett yoghurten Og kjør til en jevn, men klissete deigVelv deigen over på en melet benkeflate og elt/brett inn blåbærene Form deigen til en 3-4 cm tykk sirkel og skjær den opp i åtte like store delerFordel sconesene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 225 grader i ca 20 minSmaker best når de er ferske og nettopp tatt ut av ovnen Smaker godt for seg selv, men kan smøres med smør, gulost, syltetøy eller andre pålegg du liker Mmm
sopp, kjøtt eller grønsaker sjølv – og redusere kiloa med matrasjonar til eit absolutt minimum. For nokre år sidan, mens eg arbeidde som journalist, kom eg over ei lita, svensk bok med gode råd til den som vil tørke maten sjølv
Det smaker nydelig godt, og idag tok jeg meg tid til å få sprøstekt baconet litt også. Etter min mening bør man lage sin favorittmat i helgene, da har man tid og det finnes jo heller ingen bedre start på dagen enn et nydelig og mettende måltid
Stekes i smør eller olje på svak / middels varme til brødet er gjennomstekt. Jeg og storebror skulle sove ute og jeg hadde lyst å lage noe godt til storebror, det er jo viktig å kose seg på tur
Det er godt både til frokost, lunsj, middag eller kvelds og kan spises med søtt tilbehør som sukker og syltetøy eller med grovere mel i røren og bacon på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.