Bland varmt vann, tørrgjær og sukker sammen og la de hvile ca. 5 minutter. Bland mel, salt og olive olje i en bolle. Deretter tilsett vannet og rør til du har en klissete deig. Elt deien med olive olje i 10 minutter. Ha deigen i en bolle og la den hvile inne oven i 30-50 grader i 50 minutter.
Hell deigen over i en langpanne. Bruk fingrene til å fordele deigen ut mot kantene. Skjær deigen i seks, og ta på toppingen. Bak i 200 grader i 20 minutter.
Kok potetene. Mal potetene minst to ganger. La den hvile ca 10 minutter. Deretter bland potet med rugmel og hvetemel.
Fordel deigen i porsjoner av 45 gram. Rull deigen i mer hvetemel og kjevle den ut. Stek lompene på en varme stekepanne, ca. 2 minutter på hver side. Stikk i lompene med gaffel slik at de ikke blåser opp. Dekk lompene med et kjøkkenhåndkle så de ikke blir tørre.
Erica Palmcrantz var hos Tinas julekjøkken. Der lagde de en raw juledessert, men for meg minner det mere om en julefrokost/ lunch, fordi dette blir for mektig for meg som dessert
Nå blir det fest på "gamlehjemmet". Selvfølgelig krever jo dette en liten feiring, så i dag blir det fest på "gamlehjemmet" som vi kaller det enkelte ganger
I dag har vi en 8 års jubilant her i huset – hvor blir egentlig årene av Siden vi akkurat er kommet hjem fra en uke på Gran Canaria så blir ikke barneselskapet før neste fredag
Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest. Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest med systrarna von Sydow
Fest lokk, øk varmen og når trykk er oppnådd lar du gulrøttene kose seg i 20 minutter. Storfint besøk fra Hinna i kveld og sviddå var klar for nye utfordringer sammen med trykkokeren og spuma flasken
Hvis du ønsker å servere noe utenom det vanlige nyttårsaften eller ved en annen spesiell anledning må du prøve å servere Champagne sammen med en AOP kittmodningsost, som for eksempel Langres
) Barna mine elsker disse og er fornøgd med en eller to slike til fest. Kaka kan lagast på berre 20- 30 min, så det er kjapt å slenge den i saman om ein har ingrediensane
Hver mandag kjenner jeg suget etter husmannskost. Etter alskens avanserte gastronomiske påfunn gjennom helgen, ønsker mathjertet noe lettvint og tradisjonelt i hverdagene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.